Lyckas med renoveringen

Tycker du också om att ge huset lite extra kärlek då och då? Det är du långt ifrån ensam om. Det är alltid lika spännande att renovera, dels på grund av resultatet men också för känslan av att lyckas med ett projekt. Det är en häftig känsla att se vad man faktiskt klarar av trots att det verkade svårt från början. Vi tänkte dela med oss av några tips som kan vara bra att ha i åtanke när du tar dig an ditt nästa projekt!

Planera

Att renovera är alltid ett projekt, frågan är bara hur stort eller litet projektet blir. Fördelen är att det är du som bestämmer hur stort det blir. Har du planer på att renovera fler än ett rum? För att det ska bli så enkelt som möjligt så får du helt enkelt prioritera. Vilket rum är i störst behov av lite kärlek? Det är lätt hänt att man tänker att det inte är några problem att renovera flera rum i taget. Oftast så slutar det med att det blir mycket mer långdraget och tidskrävande än vad först hade trott. Börja istället med det högst prioriterade rummet och avsluta det innan du börjar med nästa. Att renovera kräver mycket tid och energi, det kan med andra ord vara nyttigt att få andas ut efter det första projektet.

Gör en budget

En annan viktig del av att renovera är just budgeten. Hur mycket får projektet kosta? Ska allt köpas på en gång? Det är saker man bör ha koll på innan man kör igång så man slipper stå där med ett halvfärdigt rum och en tom kassa. Kolla därför i din planering vad som faktiskt behöver göras och vad som ska prioriteras. Börja med det absolut viktigaste så att du kan komma så långt som möjligt direkt. Om det behövs så kan de minst viktiga prylarna vänta tills kassan fyllts på.