Rent vatten i hemmet

I Sverige är vi rätt så bortskämda med att vårt vatten är väldigt rent – till och med det vatten vi spolar toaletten med. Det är oftast bara om man har en egen brunn som man behöver fundera på om det är tillräckligt rent.Det är det vi ska prata om lite idag, vattenrening och lite kort information om vattenfilter som används för att göra vattnet brukligt för mänsklig konsumtion om det innehåller några föroreningar. Informationen i artikeln kommer från Vattenfilterförsäljaren Renton och från Svensktvatten.se – en branschorganisation som företräder företag som erbjuder vattentjänster.Vatten

Renare vatten?

Har du kommunalt vatten så ska du förlita dig på att det är bra och att du inte behöver någon egen brunn för att säkerställa kvalitet. Vatten som kommer från kommuners vattenverk är noggrant kontrollerat och måste uppfylla en viss kvalitet. Uppfyller det inte kraven så meddelar man omgående allmänheten detta och ger anvisningar till allmänheten. Sen är det förstås inte något som hindrar dig från att ändå beställa en vattenanalys och sätta in eventuella vattenfilter för att få ännu renare vatten.

Vattenfilter

Ett vattenfilter är om man beskriver det enkelt, precis vad det låter – ett filter för vatten. Det fungerar som så att beroende på vad det finns för eventuell förorening i vattnet så så sätts ett filter in för att filtrera bort den specifika föroreningen. Är det fler än en förorening så finns det också kombinerade filter som således också stoppar flera olika föroreningar samtidigt.Har du ett fritidshus och inte har gjort en analys på vattnet så är det viktigt att se till att göra en sådan. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och dom flesta föroreningar kan vi inte se med blotta ögat. Så det är en billig livförsäkring att kontrollera vattnet mot föroreningar. Tänk på att uppemot 75 % av Sveriges brunnar har något som behöver åtgärdas.