Allt du behöver till ditt altanbygge – glöm inte skruv

När du väl bestämt dig för att bygga den där altanen som ni så länge velat ha är det många saker du behöver skaffa innan bygget kan börja. Du vill säkerligen ha en riktigt stabil altan och då är det fördelaktigt att gjuta plintar. Om det är en låg altan är plintar inte ett måste. Vi skulle dock rekommendera att du använder dig av plintar, oavsett höjd på altanen.

Förutom plintar behöver du reglar och virke till altanen. Det finns flera byggmarknader och sågverk som säljer virke som du kan använda till altanen. Du kommer också behöva ha en hel del skruv i olika storlekar. Skruv är att föredra framför spik eftersom det är lätt att ta bort och byta plankor som blivit dåliga längre fram i tiden.

Avsluta med ett snyggt räcke

Om du ska göra allting själv får du räkna med att de kommer ta lite tid. Det är mycket som ska sågas till och skruvas innan allt är klart. När du väl är klar med altanen kan du piffa till den med ett riktigt snyggt räcke. Du kan med fördel handla online och få tag på allt du behöver på ett och samma ställe.