Bygg en stor fristående bastu på tomten

Det finns få saker som är lika sköna som att basta. Att känna bekymren svettas ur en samtidigt som en känsla av lugn och tillfredsställelse breder ut sig i den varma kroppen är en härlig känsla.

Bastubadandet är en gammal företeelse. Man tror att det har badats bastu i Sverige redan på vikingatiden. Så bastubadandet är helt klart en tidlös aktivitet.

Bastuns hälsoeffekter

Att bada bastu är inte bara skönt, det är faktiskt också hälsofrämjande. När du svettas i en bastu minskas blodfetter och blodtryck, och det har visat sig att bastande hjälper mot förkylningar, huvudvärk och ångest, bland annat. Och vem har inte känt det lugn som ett bastubesök kan ge en under en ganska lång tid efteråt?

Bastun som en social plats

Men för många är det framförallt en social företeelse att bada bastu. Det är något du gör med vänner, eller familj, och med en bastu på tomten kan ditt hem bli ett populärt besöksmål för bastutörstande bekanta. Så unna dig och dig familj en ständig åtkomst till din njutning och de hälsoeffekter som tillkommer med bastande. Följ denna länk för att hitta inspirationen och den perfekta bastun för dig.