Vid badrumsrenovering – tänk fristående badkar

Ska du renovera ditt badrum och har tänkt att skaffa ett fristående badkar? Det finns många olika fristående badkar när det kommer till stil och material.

Vilket material på badkar ska du välja?

Traditionellt är många badkar gjorda av stål och emalj, vilka är tåliga mot repor och stötar. Det här gör dem till bra val när du ska välja badkar. Här kan du läsa mer och hitta något passande.

Kompositmaterial som akryl eller gjutmarmor är modernare material som har flera fördelar förutom att de håller värmen bättre. Du kan polera upp dem och dessutom reparera småskador om det behövs.

Det kan var bra att titta närmare på vad som passar dig när det gäller olika typer av badkar och material innan ett köp.

Se till att du har tillräckligt med utrymme

Fundera på vilken stil och design du vill ha och kontrollera att badkaret passar in med den övriga inredningen samt färger som du har i badrummet. Se dessutom till att du har tillräckligt med utrymme. Det kan vara bra att hitta badrumsinspiration innan du påbörjar din badrumsrenovering.

Var du placerar badkaret har också betydelse. Det är vanligt att placera ett fristående badkar mitt i badrummet, särskilt om du vill få en härlig spakänsla.