Dags för ett fritidshus

Har ni hitta en fantastisk plats för ett ställe för ert fritidshus? Och dessutom fått köpa en tomt där så vill vi vara de första att gratulera till köpet. Ni kanske har under en längre tid letat efter drömplatsen där ni kan tänka er att bygga ett fritidshus. Det är inte alltid enkelt då man kanske har vissa prioriteringar på läge och prislapp på tomten.

Planera allt väl

Är det äntligen dags för ett fritidshus så gäller det att tänka sig för och planera detta väl. Till en början så kanske det gäller att rensa på den tomt som är tänkt för sommarstugan. Innan allt drar igång så gäller det att ansöka om bygglov. Principen är den samma för om man ska bygga ett helt vanligt bostadshus. Man lämnar in alla handlingar till den kommun som huset ska bygga i. Det kan dock skilja sig från områden med fritidshus där detaljplanen gör att det underlättar i hanteringen av bygglovet. Kolla upp vilken detaljplan som gäller i det område där ni köpt er tomt.

Bygg fritidshuset själv

När det kommer till själva fritidshuset skiljer det sig något i byggregler. De behöver inte uppfylla samma energikrav som ett permanentboende och det behöver inte byggas för att vara handikappanpassat om man inte själv behöver detta. Annars så gäller samma byggregler får ett fritidshus och ett permanentboende. Då gäller det att bestämma sig vilket typ av hus som ska byggas. Vi vill tipsa om Sorselestugan som uppfyller alla de krav som kan tänkas för ett fritidshus. De kan beställas som byggsats och monteringsfärdiga vilket innebär att ni själva kan bygga ert fritidshus.