Vacker och praktisk belysning

Belysningen fyller väldigt viktiga funktioner i våra hem. Men det är ingen anledning att inte tänka på själva designen också. Du kan absolut få det bästa av två världar med belysning som är både praktisk och vacker. 

Taklampor

Taklampan är väldigt bra för att sprida en jämnt ljus över så stor del av rummet som möjligt. Men det är också något som kommer i många olika utformningar. En enkel plafond kan ofta göra ett bra jobb, men är du mer designmedveten kan du också vill titta på alternativ, som hängande taklampor av olika slag.

Vägglampor

Vägglampor är något som ofta är underanvänt i många svenska hem idag. Men de kan både hjälpa till med allmänbelysningen och vara en mycket snygg del av din inredning. Du kan till och med hitta varianter som byggts ihop med ett par små hyllplan. De kommer garanterat kunna bli en väldigt vacker inredningsdetalj.

Bordslampor

Bordslamporna är utmärkta val både som en inredningsdetalj och för stämningsbelysning. Men beroende på utformningen kan de även fungera bra som antingen punktbelysning eller till och med arbetsbelysning. Har du ett sidobord någonstans har du också potentialen för att skapa en perfekt liten upplyst plats i din inredning.

Golvlampor

Golvlampan är något som ofta används av praktiska skäl. Kanske du har den för lite ljus i din läshörna, eller vid soffan för att kunna se vilka knappar du trycker på på tv-dosan. Men det finns mängder av vackra designade golvlampor som verkligen kan få dig att tänka på de dekorativa fördelarna med att skaffa en golvlampa till mer än ett av dina rum.