Kan ett Sedumtak vara något för dig?

Sedumtak är ett tak som använts i Sverige och Skandinavien under flera år. Sedumtak är ett grönt tak som består av levande växter. I Sedum familjen ingår växter såsom fetknopp, fetblad och örter som alla klarar sig bra med endast ett tunt lager jord vilket gör att växterna klarar sig bra på taket. Idag kan du se Sedumtak på både nybyggda hus och äldre timmerstugor.

Fördelar med att ha ett Sedumtak

Att ha ett Sedumtak på sin bostad kommer med en rad fördelar för dig som ägare och för naturen. Ett Sedumtak är ett av de mer miljövänliga alternativen på tak som finns på marknaden idag. Det dämpar buller, ger tätskiktet skydd mot UV-strålning samt minskar risken för att det ska bli översvämning vid extremt regn.

Hur installeras ett Sedumtak?

Som privatperson kan du välja att lägga ditt eget Sedumtak. Det finns dock en hel del saker du behöver ha koll på innan du väljer att göra det själv. Du behöver bland annat ha koll på vilken lutning ditt tak har eftersom det har en stor betydelse för vilken höjd på Sedummattan du ska välja. Vill du hellre anlita en firma som kan hjälpa dig med att lägga ditt Sedumtak kan du klicka dig vidare här.