Planer på att skaffa elbil – ladda hemma

Vi ser en tydlig trend gällande elbilar just nu. Fler och fler byter till elbil, både på grund av miljön och plånboken. Utvecklingen av elbilar har pågått länge, men på senare tid har bilarna blivit bättre och bättre, vilket har gjort att de nu har blivit en mycket vanlig syn på våra vägar. För dig som har planer på att skaffa en elbil finns det en del saker du bör tänka på.

Laddstation – det säkra alternativet

Först och främst är det lämpligt att installera en laddstation som är anpassad för elbilar. Att ladda elbilen i ett vanligt eluttag kan nämligen innebära allvarliga säkerhetsproblem. Det beror på att vanliga eluttag inte är anpassade för den typen av belastning under lång tid. Med laddning i vanligt eluttag ökar även brandrisken och det är inte säkert att du får ut pengar på din försäkring om något skulle hända.

Snabb laddning

Om du har en egen laddstation hemma är du också garanterad att din bil är fulladdad varje morgon. Laddaren är specifikt anpassad för ditt hem och du kan installera dem antingen inomhus eller utomhus. Dessutom kan du som privatperson ansöka om ett så kallat ladda-hemma-stöd, vilket gör att du får tillbaka hälften av kostnaden för både material och arbete.