Fixa en snygg uteplats

Under sommaren vill vi ju alla spendera mer tid utomhus. Och det platsen att göra detta hemma är så klart i uteplatsen. Nu är det perfekta tillfället att lägga ned lite extra tid på att verkligen snygga till den ordentligt och njuta av både dagen och kvällen utomhus.

Tvätta

Börja med det mest grundläggande och rengör uteplatsen. Har man exempelvis ett trädäck måste man tvätta det med jämna mellanrum om man vill att det ska vara snyggt. Hur man bör gå till väga beror på hur länge sedan det var sist och hur smutsigt det bar blivit.

  • Lätt smuts tar man enkelt bort med en lite grön såpa och en borste
  • Lite allvarligare smuts kan kräva ett tvättmedel speciellt för trädäck och går att hitta i byggvaruhus.
  • I de absolut värsta fall finns det medel man kallar för krafttvätt.

Undvik helst att använda högtryckstvätt för att inte riskera slitage på ytan. Efteråt sköljer man av med vatten och har man planerat att olja in trädäcket är det viktigt att vänta på att det får torka först.

Dekorera

För att göra det ännu finare är det nu dags att utsmycka uteplatsen. Vi utgår från att möblemang som bord och stolar redan finns på plats. En vacker sak att ställa ut är större krukväxter. Uteplatsen behöver ju alltid lite växtlighet för att bli så bra som möjligt.Belysningen är också något man kan satsa på. Den kommer ju inte behövas när solen är uppe, men en varm sommarkväll är det väldigt snyggt med lite extra belysning. Och det finns många olika varianter att välja mellan, från spotlights att sätta ned i marken runtomkring till ljusslingor man kan hänga upp i ribbverk eller närliggande träd.